Dnevi odprtih vrat slovenskih papirnic

Dnevi odprtih vrat so odlična priložnost, da pridobite vse informacije o šolanju za papirničarja in številne možnosti za načrtovanje kariere v papirništvu.

V družbi Goričane, tovarna papirja, so v četrtek, 18. januarja, organizirali dan odprtih vrat. Dogodek, namenjen devetošolcem in njihovim staršem, so zasnovali kot predstavitev procesa proizvodnje papirja in končnih izdelkov, glavni poudarek pa so dali spoznavanju dela papirničarja, poklica, za katerega je od septembra 2018 spet mogoče šolanje, in sicer 3-letni program z vajeništvom. Papirničar je Car, ker upravlja papirni stroj – zverino, dolgo več kot 50 metrov in visoko tri nadstropja.

Podoben dan odprtih vrat so nedavno organizirali tudi v Palomi. Obiskovalcem so predstavili zanimiva dejstva o slovenski papirni panogi, možnostih zaposlitve in paleti potencialnih poklicev. Popeljali so jih skozi proizvodnjo, da so lahko neposredno doživeli utrip tam, kjer papir nastaja, in se za nekaj trenutkov vživeli v način dela in življenja papirničarja.

 

nazaj na aktualno
Prijava na e-novice