Bili smo dobrodelni

V soboto, 22. septembra, bo na vrhu Primoža nad Kamnikom živahno, saj bo tam že šestič zapored potekal dobrodelni pohod, ki ga organizira časopis Modre novice. Tokrat na njem sodeluje tudi podjetje Količevo Karton, ki bo poskrbelo za promocijo zaposlitvenih možnosti v papirništvu in na vrhu omogočilo tudi slikanje s priljubljeno maketo Papirni.Carja. Od vsake objavljene fotografije, ki jo bodo pohodniki posneli in označili s ključnikom #papirnicar, bo Količevo Karton v dobrodelni sklad namenilo po en evro.

Količevo Karton

Proizvodnja kartona ima na Količevem skoraj stoletno tradicijo, družba Količevo Karton pa med vsemi slovenskimi papirnicami velja za najbolj učinkovito. Že vrsto let dosega odlične poslovne rezultate in deluje pod okriljem avstrijske skupine Mayr Melnhof Karton, vodilnega proizvajalca premazanih kartonov iz vračljivega papirja na svetu. Količevo Karton spada tudi med energetsko najučinkovitejše evropske papirnice, veliko pozornosti posveča ekologiji in družbeni odgovornosti. Zaposluje okoli 380 oseb, kot ključno v svojem poslovanju pa v Količevem prepoznavajo znanje in kompetentnost zaposlenih, zato svojim sodelavcem omogočajo različne oblike usposabljanja in dodatnega izobraževanja na najrazličnejših področjih.

Zaposlujejo za redno

V papirnici Količevo proizvodnja kartona poteka 24 ur na dan, 7 dni v tednu in 365 dni na leto. Ker je zelo pomembno, da papirni stroj ves čas obratuje, morajo biti ob stroju ljudje, ki proces proizvodnje dobro poznajo in imajo izkušnje, zato je Količevo Karton eno tistih podjetij, kjer zaposlujejo »za redno«.

Trenutno imajo prostih več delovnih mest in iščejo nove sodelavce na področjih proizvodnje kartona, razreza kartona in pakiranja, odpreme in vzdrževanja. Od kandidatov med drugim pričakujejo poklicno ali srednješolsko izobrazbo tehnične smeri, lahko pa tudi nedokončano poklicno ali srednješolsko izobraževanje tehnične smeri, saj je mogoča dokvalifikacija. Prednost imajo kandidati, ki imajo smisel za tehnično področje in razvite ročne spretnosti, predpogoj pa je pripravljenost na delo v štirih izmenah.

 

nazaj na aktualno
Prijava na e-novice