Bili smo na sejmu Informativa 2019

Razstavni prostor slovenske papirne industrije na sejmu Informativa je bil tokrat »vroča točka« za vse, ki jih zanima šolanje za papirničarja ali zaposlitev v tej panogi.

Papirna industrija namreč ponuja številne karierne možnosti tako dijakom papirništva – vajencem, kot tudi bodočim tehnikom mehatronike, kemijskim in strojnim tehnikom in drugim tehniškim poklicem vseh, tudi univerzitetnih stopenj.

    

Tudi letos so se slovenske papirnice pod okriljem združenja papirništva pri GZS združile z namenom, da bi se bodočim dijakom in njihovim staršem predstavile kot perspektiven zaposlovalec, papirno panogo pa kot atraktivno in polno priložnosti.

Mladi obiskovalci in njihovi starši so informacije o delu v papirnicah lahko dobili tudi neposredno od zaposlenih v papirnicah, o šolanju po sistemu vajeništva pa jih je med drugim informiral eden od vajencev, ki se za papirničarja šola ob mentorju v družbi Količevo Karton.

Na razstavni prostor je marsikoga privabila maskota akcije Postani car, Papirni.car! Nekateri so se z njo fotografirali, drugi so na »obleko« Papirni.Carja napisali zanimive ali zabavne misli… Najbolj inovativni so bili nagrajeni s priložnostnimi darili.

      

Kot je povedala Petra Prebil Bašin, direktorica Združenja papirne in papirno predelovalne industrije, ki je ves čas bdela nad sejemsko prisotnostjo in tudi sama dejavno nagovarjala mlade in njihove starše, je med obiskovalci iz leta v leto zaznati več zanimanja in tudi več zavedanja glede uspehov slovenske papirne industrije. »Še vedno je pred nami veliko izzivov, čeprav smo v zadnjih letih tudi s takimi nastopi izboljšali podobo papirne industrije. Številni vedo, da je panoga v Sloveniji dobro zastopana, da je velik izvoznik in da gre za okoljsko ozaveščeno in trajnostno naravnano dejavnost.

Tokratno 11. Informativo, ki velja za nekakšen »vseslovenski predinformativni dan«, je po podatkih organizatorja obiskalo okoli 25.000 obiskovalcev.

nazaj na aktualno
Prijava na e-novice