Srečno, dijaki papirništva!

Vajeništvo
September 2018 se v zgodovino slovenskega papirništva zapisuje kot mesec, ko v šolske klopi po več kot 15 letih premora znova seda generacija dijakov papirništva. Vrzel, ki je na področju izobraževanja za poklic “papirničar” nastala po preoblikovanju nekdanje Srednje šole tiska in papirja, so zapolnili na Strokovnem izobraževalnem centru Ljubljana (www.siclj.si). Dijaki se odslej lahko vpišejo v 3-letni program, ki ga izvajajo po sistemu vajeništva: pol časa v šoli, pol v izbrani papirnici.
Prvi dijaki, bodoči papirničarji, bodo že v teh dneh spoznali svoje mentorje v treh papirnicah v osrednjeslovenski regiji (Goričane, Količevo in Vevče). Mentorji bodo tisti, ki jih bodo uvedli v delo in bdeli nad njimi med šolanjem. Ob tem, ko bodo v proizvodnji papirja spoznavali delo papirničarja, bo dijakom prvo leto v žep kapnilo tudi 250 evrov nagrade.
Dragi dijaki papirništva, SREČNO!
Vi ste tisti, ki po dolgoletnem premoru prebijate led! Čestitamo vam za vaš pogum in odločnost. Bodite ponosni, da sedate v šolske klopi kot prvi papirni.carski vajenci. Želimo vam veliko uspeha!

Učenje na delovnem mestu

nazaj na aktualno
Prijava na e-novice